Duitsland – Regensburg

Regensburg is een leuke stad in Beieren en ideaal voor een stedentripje of om te bezoeken als tussenstop. Het is de best bewaarde Middeleeuwse stad van Europa en staat op de Unesco Werelderfgoedlijst.

Regensburg

Het Walhalla
Het Walhalla is een indrukwekkende Griekse tempel en ligt iets buiten Regensburg. Je kan hier vanuit Regensburg met de boot of bus naartoe. Als je de vele trappen oploopt, kun je genieten van het schitterende uitzicht over de Donau. Het is hier heerlijk om te picknicken! Wij vonden de sfeer hier erg rustig en ontspannen. In de avonduren zitten er dan ook veel jongeren.

Walhalla Regensburg
Het Walhalla is een gezellige plek met een mooi uitzicht.

De Dom van Regensburg
De Dom van Regensburg (Dom St. Peter) is een van de bekendste bezienswaardigheden in de stad. De kerk behoort tot de belangrijkste gotische kerken in Zuid-Duitsland en is de enige gotische kathedraal in Beieren. Tegenover de Dom vind je gezellige terrasjes.

Dom Regensburg
De Dom van Regensburg

Dinea Café & Restaurant
In het Dinea café en restaurant op de 4e etage van het Galeria Kaufhof (winkelcentrum) kun je lekker eten en drinken op het dakterras. Van hieruit heb je een mooi uitzicht over de Neupfarrplatz, een leuk plein in de stad. Ook kan je van hieruit de mooie Dom St. Peter zien.

Dinea Regensburg
foto gemaakt van het Dinea restaurant

De Steinerne Brücke
Deze 330 meter lange brug uit de 12e eeuw is de oudste stenen brug van Duitsland. Heel leuk om overheen te lopen en de Donau te bekijken. Aan de overkant heb je een prachtig panorama uitzicht over de stad.

Steinerne Brücke
De Steinerne Brücke

Historische Wurstkuche
Hier moet je gewoon gaan eten als je in Regensburg bent. Lekkere, authentieke worst eten aan het water. Samen met de zuurkool en een biertje zorgt dit voor een geweldige lunch. Het is er vaak wel erg druk en toeristisch, maar meestal komen er snel plekjes vrij aan de tafels. Ga ook zeker even binnen kijken in de oude keuken.

Wurstkuche
De Historische Wurstkuche

Laat me weten als je een bezoek hebt gebracht aan deze mooie stad, ik ben benieuwd naar je ervaringen. Bedankt voor het lezen van mijn blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *