Italië – Het Gardameer

Heel veel Nederlanders gaan in de zomer naar het Gardameer. Dat is niet gek, want er is veel te zien en te doen, ook voor kinderen. Op de vele en mooie campings in het erg gezellig. Maar ook rondom het Gardameer is veel te beleven.

Lasize
Lasize is een charmant plaatje aan het Gardameer waar veel vakantieparken en campings gevestigd zijn. Wij verbleven op camping Piani di Clodia, wat echt een super fijne camping is! Vanuit de camping rijdt er regelmatig een busje van en naar het centrum.
In het centrum vindt je veel leuke straatjes waar je doorheen kan slenteren. Elke woensdagochtend is er een grote, gezellige markt in Lasize.

Lasize

Malcécine
Malécine is een leuk stadje aan het Gardameer. Van hieruit zijn we met de kabelbaan omhoog gegaan, naar de top van de bergketen Monto Baldo. Deze baan brengt je naar een hoogte van 1760 meter. Je kunt ook bij het tussenstation uitstappen. Helaas was het erg bewolkt toen wij met de kabelbaan omhoog gingen. Met mooi weer heb je van hieruit een schitterend uitzicht over het Gardameer.

Met de kabelbaan omhoog in Malcécine

Sirmione
Per boot gingen we naar Sirmione. Het schiereiland Sirmione is een bekend plaatsje aan het Gardameer. Het is een gezellig stadje dat in de zomer veel wordt bezocht door toeristen. Sirmione is vooral bekend vanwege het kasteel Castello Scaligero dat zeker een bezoek waard is. Het kasteel is ook echt prachtig om te zien! Maar ook het stadje zelf is super sfeervol en je kan op verschillende plekken heerlijke ijsjes eten.

kasteel Castello Scaligero in Sirmione

Verona
Als je aan het Gardameer bent, is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan Verona. Wat een mooie stad! Verona is natuurlijk de stad van de liefde; van Romeo en Julia. Je kan hier het balkon van Julia bewonderen. Ik had het geluk dat ik op het balkon mocht staan voor een foto. Bij het beeld van Julia schijnt het geluk te brengen als je de borst aanraakt. Maar Verona heeft veel meer te bieden; ook de mooie stadspoorten en de arena zijn een bezoekje waard. Verder zijn er ook veel leuke winkels in het centrum van de stad. Wij kregen hier makkelijk een dagje om.

Verona

Milaan
Milaan is ook niet zo ver van het gardameer vandaan. Persoonlijk vond ik deze stad erg tegen vallen. De winkegalerij Galleria Vittorio Emanuele II en de Duomo (dom) zijn erg mooi. Als je houdt van dure merken, dan is Milaan de place to be.

Galleria Vittorio Emanuele II in Milaan

Laat me weten als je een bezoek hebt gebracht aan een van deze plaatsen, ik ben benieuwd naar je ervaringen. Bedankt voor het lezen van mijn blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *