Italië – Amalfikust

De Amalfikust is een van de mooiste kustlijnen van Italië. De dorpjes aan de Amalfikust zijn allemaal tegen de berg aan gebouwd, met prachtige uitzicht over de blauwe zee. Wij maakten verschillende uitstapjes naar de mooiste plekken (in de buurt van) deze kust.

Amalfi

Amalfi
We vlogen van Eindhoven naar Napels. Op het vliegveld van Napels huurden we een Fiatje 500 en reden richting de Amalfikust. Je rijdt het laatste stuk langs de kliffen over smalle weggetjes met veel bochten. Het is best akelig om hier te rijden! Als er een tegenligger aankomt is het echt passen en meten!
Wij hadden een hotel in Pogerola, net buiten Amalfi en pakten van hieruit de bus naar het stadje. Amalfi is de hoofdstad van de Amalfikust. De mooie kathedraal Sint Andreas is de bekendste bezienswaardigheid van deze stad. Maar ook het doolhof aan steegjes zijn geweldig om doorheen te slenteren.

Amalfi
Kathedraal Sint Andreas in Amalfi

Praiano
Een klein rustig, maar zeer centraal gelegen dorpje is Praiano. Leuk om even gezien te hebben. Een tip is om ruim voor zonsondergang hier naartoe te gaan. Dan heb je vanuit Café Mirante een spectaculair uitzicht over de zee en Positano. Als je op tijd bent, is hier vaak nog wel een plekje vrij. De muziek is er relaxed en er hangt een goede sfeer. Ook kan je er heerlijke cocktails drinken!

Praiano - Amalfikust
Café Mirante in Praiano

Ravello
Ravello ligt wat hoger gelegen dan de andere dorpjes, waardoor je een prachtige vergezichten hebt! Het is er heel romantisch en rustig. Ravello is een echt kunstenaars dorp. Zeer bezienswaardig is het park Villa Cimbrone. van hieruit heb je een adembenemend uitzicht over de Mediterraanse zee en de prachtige kustlijn.

Ravello - Amalfikust
Villa Cimbrone in Ravello

Positano
Een chique badplaats die tegen de bergwand is gebouwd, dat is Positano. Hier vindt je veel bars, restaurants en winkeltjes. De hotels en het eten zijn hier duurder dan op andere plaatsen rond de Amalfikust. Positano ziet er geweldig uit, het is heel fotogeniek, net als op een ansichtkaart. Dat is ook de reden dat er heel veel toeristen komen en waardoor het overdag erg druk kan zijn. Wij hadden er een hotel voor één nacht en genoten ook in de avond van het stadje, toen het wat minder druk was.

Positano
De bekende badplaats Positano

Path of the Gods
Iets wat je zeker niet moet overslaan is het lopen van de ‘Il Sentiero Degli Dei‘, oftewel het pad van de Goden. Dit is echt geweldige wandelroute adembenemende vergezichten over de zee! Wij parkeerden onze auto in Bomerano vlakbij het dorpsplein. Van hieruit zijn we naar Nocelle gelopen. We hebben hier ongeveer 3 uur over gedaan. Het is geen zware route, maar zorg wel dat je voldoende water bij je hebt.
Omdat we niet wisten hoe we makkelijk terug in Bomerano konden komen (en ook omdat we de route zo mooi vonden), zijn we ook terug gelopen.

Path of the Gods
Wandelpad ‘Il Sentiero Degli Dei’

De Vesuvius en Pompeii
We combineerden een bezoek aan de Vesuvius met Pompeii. ’s Morgens bezochten we de Vesuvius. We parkeerden voor 6 euro onze auto en zijn daarna met een shuttlebus voor 2 euro per persoon naar boven gebracht, naar de entree gebracht. Daar moet je ook nog 10 euro per persoon betalen. Best wel forse prijzen dus! Vanuit de entree is het nog een hele klim naar boven. Eenmaal boven heb je een mooi uitzicht en het is spectaculair om in de krater te kunnen kijken.

Erg indrukwekkend is een bezoek aan Pompeii. Alles is heel goed bewaard gebleven. Wij hadden een tour met audioguide geboekt, maar vonden het heerlijk om gewoon wat rond te struinen. Het is erg groot, dus bedenk van tevoren goed wat je per sé wilt zien.

Pompeii
Pompeii

Eiland Capri en Anacapri
Een dag zijn we met de boot vanuit Amalfi naar het eiland Capri gegaan. Heerlijk zo’n dagje weg met een boot! Ik krijg er altijd een ultiem vakantiegevoel van! Aangekomen op Capri zijn we met de bus naar Anacapri gegaan. Hier kan je met een stoeltjeslift naar het hoogte punt van het eiland. Dit is zeker de moeite waard! Vervolgens hebben we door het centrum van Anacapri geslenterd, wat ook werkelijk prachtig is! Het was handig dat we de verste punten eerst hadden gedaan, zo konden we de overgebleven tijd doorbrengen in het centrum van Capri.

Capri
Eiland Capri

Laat me weten als je een bezoek hebt gebracht aan een van deze plaatsen, ik ben benieuwd naar je ervaringen. Bedankt voor het lezen van mijn blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *