Oost-Amerika – Canada

Samen met mijn ouders, broer, schoonzus en mijn vriend ben ik op rondreis geweest naar Oost-Amerika – Canada. De reis begon in Boston en eindigde in New York.

Boston
Onze reis begon in Boston. Zeer bekend is de Freedom Trail, een duidelijk gemarkeerde route door de stad waarbij je langs alle historische plekken komt. Deze route is vier kilometer lang en is makkelijk te volgen aan de hand van een rode lijn. We liepen onder andere langs the Old Corner Bookstore, the Old State house en the Old South Meeting House. Leuk is het om te eten bij de Quincy Market, een prachtig gebouw waarin erg veel eetkraampjes te vinden zijn. Ook brachten we een bezoek aan Harvard University.

Boston Freedom Trail

Quebec
De eerste stad die we in Canada bezoeken is Quebec. Daar zien we het prachtige kasteel Chateau Frontenac. Quebec is een super leuk stadje en straalt een gezellige Franse sfeer uit.
Even buiten Quebec ligt de Montmorency Falls, een 84 meter hoge waterval. Als je naar boven wilt lopen, moet je 487 trappen op.

Chateau Frontenac in Quebec

Montréal
Na Quebec reizen we door naar Montréal. Hier huren we fietsen om de stad te verkennen. Onderweg bezoeken we de Basilique Notre-Dame de Montréal.
Je kan omhoog fietsen naar de Mont Royal. Dit is een zware trip. Maar van hieruit heb je wel een prachtig uitzicht over de stad!
We steken de st. Laurence River over en komen aan bij het Grandprix circuit Gilles-Villeneuve van Montréal. Het is leuk om een stukje over het circuit te fietsen.

Basilique Notre-Dame de Montréal

Toronto
In Toronto bezoeken we Young Street en het Eaton Centre (shoppingcetrum). Ook bezoeken we de CN-tower, de bekenste toren van Canada. Deze toren is 553 meter hoog. Met de lift kan je naar een uitzichtplatform op 346 meter hoogte. Van hieruit heb je een mooi uitzicht over de stad.

Uitzicht vanaf de CN-tower

Niagara Falls
Onze laatste dag in Canada brengen we door bij de Niagara Falls. De Niagara Falls bestaan uit de American Falls en de Horseshoe Falls. De watervallen liggen op de grens tussen Amerika en Canada. Met de boot ‘Maid of the Mist‘ kun je de watervallen van dichtbij bekijken. Dit is een aanrader! Ook kun je een tour lopen achter de watervallen, Journey behind the Falls. Persoonlijk vond ik dit wat tegenvallen. ’s Avonds zijn de Niagara Falls verlicht.
Het centrum van Niagara Falls is net een groot attractiepark. Het is leuk om hier ook een bezoek te brengen.

Niagara Falls

Washington D.C.
Ben je in Washington, dan ga je zeker kijken naar the White House. Alle bezienswaardigheden in Washington liggen aan The National Mall, zoals the U.S. Capitol, Union Station en the National Archives. In het midden van The Mall ligt het Washington Monument. Vanaf het Lincoln Memorial heb je een mooi uitzicht over The Mall.

the White House, Washington D.C.

Philadelphia
In Philadelphia is de Onafhankelijkheidsverklaring getekend. Dit gebeurde in the Independence Hall. Het symbool voor de onafhankelijkheid is de Libery Bell die hier te zien is. Het gemeentehuis van Philadelphia (City Hall) is ook een erg mooi gebouw.
Ook is in Philadelphia de film ‘Rocky‘ opgenomen. Je kunt hier de trappen betreden van deze bekende film.
Verder bezochten we ook het grote shoppingcenter ‘King of Prussia’.

Rocky stairs in Philadelphia

New York
Last but not least: New York! New York is zo groot en er is zo veel te zien dat je hier een paar dagen voor moet uit trekken.

Dag 1 New York
Wij kwamen in de avond aan in New York. Daar aangekomen bezoeken we eerst een wedstrijd van de New York Mets.

the New York Mets

Dag 2 New York
Waar je zeker naar toe moet gaan in New York is Times Square. Hier is vanalles te beleven. Zo vind je er bijvoorbeeld de grote winkels van Toys ‘r us en de M&M-store. Ook erg leuk om hier ’s avonds naar toe te gaan als alle lichtjes branden!
Ook een bezoek aan Central Park is een must in New York. Hier kun je even heerlijk tot rust komen.
En natuurlijk bezochten we ook de Empire State Building! Een kaartje kost rond de 25 dollar. Vanuit de Empire State Building heb je een geweldig uitzicht over de stad!
Rond het middaguur gingen we naar Little Italy en China Town. In Little Italy hebben we heerlijk Italiaans gegeten.
’s Avonds is het ook een aanrader om de Rockerfeller Building op te gaan. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht en zie je ook the Empire State Building verlicht.

Central Park New York

Dag 3 New York
De volgende dag gingen we met de boot naar Liberty Island. Op Liberty Island staat het Vrijheidsbeeld. Vanaf Liberty Island gaat de boot verder naar Ellis Island. Hier kwamen vroeger alle immigranten aan.
Ook bezochten we Ground Zero. Dit is een erg indrukwekkende plaats.
Daarna liepen we nog langs Wall Street en The New York Stock Exchange, de beurs van New York.
Via the Brooklyn Bridge lopen we naar Brooklyn. Het is erg gaaf om over deze brug te lopen. Ook heb je aan de andere kant een mooi uitzicht over de skyline van New York.

Brooklyn Bridge

Dag 4 New York
De laatste dag in New York bezoeken we het hoofdkwartier van de Verenigde Naties. Je kan hier naar binnen voor een bezoek aan de vergaderruimtes, maar ik zelf vind dat minder interessant. Ik bezocht samen met mijn vriend het Museum of National History. Normaal houd ik niet zo van Musea, maar dit museum is erg mooi! Je ziet er zelfs opgezette dinosaurussen.
We lopen nog even over 5th avenue en brengen nog een bezoek aan the New York Libery. Daarna is onze vakantie helaas weer voorbij en vliegen we weer naar Nederland.

Het Hoofdkwartier van de Verenigde Naties

Laat me weten als je een bezoek hebt gebracht aan een van deze plaatsen, ik ben benieuwd naar je ervaringen. Bedankt voor het lezen van mijn blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *