Frankrijk – Annecy

Annecy is een mooie, kleine stad in het oosten van Frankrijk en ligt aan het Meer van Annecy. Het is een echte kunststad. In het Middeleeuwse centrum zie je smalle staatjes en kanalen en oevers vol bloemen. Wij verbleven hier één week en maakten uitstapjes naar de leukste plekken in de buurt. Annecy is ook een prima bestemming voor een stedentrip.

Annecy
Het is echt een prachtige stad, misschien zelfs wel één van de mooiste stadjes van Frankrijk. Het wordt ook wel het Venetië van de Alpen genoemd. Het is erg fotogeniek. Palais de l’Isle uit de twaalfde eeuw is het bekendste gebouw van de stad.

Het fotogenieke Annecy

Het Meer van Annecy
Als je in Annecy bent, loop dan ook zeker even langs het meer! Het is hier, vooral in de zomer, erg gezellig! Er is veel te zien en te beleven en het uitzicht is prachtig. Zo heb je hier mooie parken. Of je kan bijvoorbeeld een bootje huren om te varen over het meer. Als je richting het meer loopt, dan loop je bijna automatisch over de ‘Pont des Amours‘, de brug van de Geliefden.

Pont des Amours in Annecy

Paragliding
Als je van wat uitdaging houdt, is paragliding bij het Meer van Anncey een echte aanrader! Er zijn in de buurt van Annecy genoeg plekken waar je deze activiteit kunt boeken. Het is zeker een ervaring om nooit te vergeten!

Paragliding bij het Meer van Annecy

Les Gorges du Fier
10 kilometer vanaf Annecy ligt Les Gorges du Fier, een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de Alpen. Dit is een spectaculaire smalle kloof waarover een loopbrug hangt. De kloof is goed te lopen, maar makkelijke (wandel)schoenen zijn wel aan te raden.

Les Gorges du Fier

Genève
Vanuit Annecy zijn we een dagje naar Genève gereden in Zwitserland. Dit is ongeveer 45 minuten rijden (let op: tegenwoordig heb je een vignet nodig in Zwitserland wat ongeveer 40 euro kost!).
Genève ligt aan het gelijknamige meer en ligt in het Franstalige gedeelte van Zwitserland. Mijn vriend wilde graag een bezoek brengen aan CERN; een Europese organisatie die fundamenteel onderzoek doet naar elementaire deeltjes. Dat betekent dat ze experimenten doen om uit te zoeken uit welke deeltjes alles is opgebouwd. Dit wordt gedaan met behulp van deeltjesversnellers.
De Fontein van Genève (Jet d’Eau) in het meer is er erg bekend en het symbool van de stad. Genève is verder onder ander bekend door de vele internationale organisaties en banken die er zitten. Maar het heeft ook veel mooie uitzichtpunten en parken en een mooie binnenstad.

L’horloge Fleurie in Genève

Chamonix
Chamonix is een bekende plek voor skiërs, snowboarders en klimmers. Als je in Chamonix bent, mag een rit met de kabelbaan Aiguille du Midi niet ontbreken. Het eindpunt ligt op 3842 meter. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht over de Mont Blanc. Dit is letterlijk het hoogtepunt van Chamonix.

Aiguille du Midi

Laat me weten als je een bezoek hebt gebracht aan een van deze plaatsen, ik ben benieuwd naar je ervaringen. Bedankt voor het lezen van mijn blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *