Italië – Toscane

Na Cinque Terre te hebben bezocht, zijn we doorgereden naar Toscane. De mooie, authentieke stadjes zijn prachtig om te zien. Toscane is de populairste regio van Italië en dat is niet voor niets. En je kan er natuurlijk de lekkerste ijsjes eten. 🙂

Toscane

Florence
Florence is de hoofdstad van de regio Toscane en moet je zeker bezoeken. Wij sliepen in Residence La Repubblica, wat een prachtig uitzicht heeft over Piazza della Repubblica en in het centrum ligt van Florence.
Het is niet handig om met de auto in Florence te komen. Er zijn alleen maar eenrichtingswegen en een fijne parkeerplek vind je bijna niet.

We bezochten de vele bezienswaardigheden in deze mooie stad, zoals de het wereldberoemde museum Uffizi, de oude brug Ponte Vechio, Galleria dellAccademia waar het beroemde beeldhouwwerk de David staat, Palazzo Pitti, Piazza della Signoria en natuurlijk de bekende kathedraal van Florence de Santa Maria del Fiore. Deze kathedraal is erg leuk om te bezoeken. Je moet er wel even voor in de rij willen staan.

Tegen de avond is het een aanrader om naar Piazzale Michelangelo te gaan voor een adembenemend uitzicht. Het is een hele klim want het ligt op een heuvel, maar het is zeker de moeite waard. Van hieruit zie je langzaam de zonsondergang boven de stad.

Florence vanuit Piazzale Michelangelo

Pisa
Pisa is vooral bekend om zijn bekende scheve Toren van Pisa. Echt grappig om te zien hoe alle toeristen hier zogenaamd ’tegenaan leunen’ voor een foto. De toren is te zien op Piazza dei Miracoli is de belangrijkste plaats in Pisa. Naast de toren van Pisa staat de Dom van Pisa; oftewel de Duomo Santa Maria Assunta di Pisa en daarachter staat nog het Baptisterium (de doopkapel).

Pisa
Piazza dei Miracoli in Pisa

Lucca
Na een bezoek te hebben gebracht aan Pisa, bezochten we Lucca. Het gaat goed om deze twee plaatsen op één dag te combineren.
Het centrum van Lucca is omringd met stadsmuren. De toren Torre Guinigi is erg leuk om te beklimmen. Van hieruit zie je ook de Duomo di San Martino en heb je een mooi uitzicht over de stad!

Lucca
Het uitzicht over de stad Lucca vanaf Torre Guinigi

Ponte della Maddalena (Duivelsbrug)
In het plaatsje Borgo a Mozzano ligt de beroemde Ponte della Maddalena ofwel Ponte del Diavolo (Duivelsbrug). Vanuit Lucca is het ongeveer 30 minuten rijden naar deze indrukwekkende brug.
Het verhaal gaat dat de metselaar die deze brug moest bouwen, deze niet op tijd af kreeg. Daarom sloot hij een pact met de duivel. De duivel zou hem helpen de brug in één nacht af te maken, op een voorwaarde: dat de eerste ziel die over deze brug liep voor hém was. De metselaar ging akkoord. Toch was de metselaar erg bezorgd over de eerste ziel die over de brug heen zou gaan. Daarom hadden de metselaar en de locale pastoor een plan bedacht en stuurde eerst een varken over de brug. De duivel is nog steeds kwaad en zou daarom nog steeds rond de brug spoken op zoek naar de juiste ziel..

Duivelsbrug
De Duivelsbrug vlakbij Lucca

Siena
Siena is een mooie sfeervolle stad met prachtige bezienswaardigheden. Zoals het bekende Piazza del Campo, een schitterend plein wat ook wel bekend is van de paardenraces die er worden gehouden. Aan dit plein ligt het paleis Palazzo Pubblico met zijn 88 meter hoge toren Torre del Mangia.
Ook de prachtige zwart-witte kathedraal Duomo di Siena moet je zeker bezoeken. Van binnen kijk je ook je ogen uit, zo mooi!

Siena
Piazza del Campo in Siena

San Gimignano
Het historische torenstadje San Gimignano is een van de mooiste dorpjes van Toscane. Geen wonder dat dit stadje met zijn 14 torens op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. De hoogste toren van de stad, Torre Grossa, kun je bezoeken en geeft een prachtig uitzicht over de stad en omgeving. Deze toren ligt aan het Piazza del Duomo. Het andere plein; Piazza della Cisterna, ligt in het hart van de stad. Aan dit plein ligt de wereldberoemde ijssalon van Italië: Gelateria Dondoli. Het is even in de rij staan maar ze hebben een ruime keuze aan heerlijke ijssmaken! Echt verrukkelijk!

San Gimignano
Uitzicht vanuit Torre Grossa

Laat me weten als je een bezoek hebt gebracht aan een van deze plaatsen, ik ben benieuwd naar je ervaringen. Bedankt voor het lezen van mijn blog!

2 Reacties

 1. Laura
  augustus 11, 2019 / 12:16 am

  Ja! Pisa en San Gimignano zijn wij ook geweest! Super mooi!!!

  • Francien
   Auteur
   oktober 15, 2019 / 8:33 am

   Oh wat leuk! Inderdaad hele mooie stadjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *