Engeland – London

London is een van de meest bezochte steden in Europa. Het is een fantastische stad met veel bezienswaardigheden. Ideaal voor een stedentrip! Wij waren een weekend in London en ik vertel je alles over deze mooie stad!

London Eye

Reizen in London

De Oyster Card
Wij kochten meteen een Oyster Card. Dat is een pasje (soort OV chipkaart) wat je kan opladen en waarmee je op elk metrostation kunt in- en uitchecken. Deze kaart garandeert je altijd het gunstigste tarief. Je kan deze kaart gebuiken voor de metro en bus.

De metro
In London kun je gemakkelijk reizen met de metro, oftewel Underground of Tube genoemd. Een plattegrond hiervan is te verkrijgen op bijna alle metrostations en je kan ‘m ook downloaden via deze link.

De bus
Mooi om te zien zijn de rode dubbeldekker bussen. Deze zijn een handig vervoermiddel voor korte afstanden. Met bus 24 kom je langs de mooie bezienswaardigheden in de stad, zoals Trafalgar Square, The Houses of Parliament/Big Ben en Westminster Abbey.

London
Reizen in London gaat gemakkelijk met de metro

Het London Eye
Ondanks dat we de kaartjes vooraf al hadden geregeld voor deze attractie, was er een behoorlijke wachtrij. Wij vonden het de moeite waard, het is een leuke belevenis. Het rad draait zo langzaam dat je tijd genoeg hebt om goed van het uitzicht te genieten. 

London Eye
Uitzicht vanuit het London Eye

Big Ben/The Houses of Parliament
De toren met zijn beroemde klok de Big Ben. Vanuit verschillende kanten is de Big Ben te zien. De Big Ben staat naast The Houses of Parliament. Als je met de Metro (Underground) reist, ligt het station van Westminister het dichts bij de Big Ben.

Big Ben en The Houses of Parliament
Big Ben en The Houses of Parliament

Westminster Abbey
Vlakbij het London Eye en Big Ben/Houses of Parliament ligt de Westminster Abbey. Het is traditioneel de plaats waar alle vorstelijke kroningen en begrafenissen plaatsvinden. Ook prins William en Kate Middleton zijn hier getrouwd. Deze kerk is prachtig qua architectuur. 

Westminster Abbey
Westminster Abbey

Buckingham Palace
Dit beroemde paleis moet je zeker gezien hebben. Altijd leuk om even te kijken naar de wisseling van de wacht. Het is dan wel erg druk en je moet op tijd zijn om een goede plek te bemachtigen.

Buckingham Palace
Kijken naar de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace

Tower Bridge/ Tower of London
De Tower Brigde is een imposante brug waar je zeker een keer over heen moet wandelen. Ik vond ook de omgeving mooi om te zien. Tegen de avond, rond schemering, is deze brug prachtig om foto’s van te maken.
De Tower bridge ligt vlakbij de Tower of London. Deze moet je ook zeker even gezien hebben, want het is een van de bekendste bezienswaardigheden van London. Wij zijn niet binnen geweest in dit historische kasteel.

Tower Bridge
De Tower Bridge

Harrods
Harrods is een stijlvol warenhuis dat gespecialiseerd is in luxegoederen. Het is misschien wel het bekendste warenhuis van de wereld en leuk is om een keer in rond te lopen. Harrods is gevestigd aan de Bompton Road, vlakbij Hyde Park.

Harrods London
Harrods rond Kersttijd

Piccadilly circus/Leicester Square
Een geweldig levendig plein/kruispunt in het centrum van London, dat is Piccadilly circus. Je ziet er vele reclameborden en straatartiesten en het is er gezellig druk.
Vanuit Piccadilly Circus loop je gemakkelijk naar Soho, Chinatown, Leicester Square en Trafalgar Square. In deze buurt vind je ook de bekende Lego store, M&M-store en het mooie warenhuis Libery.

London
Leuke winkels rond Piccadilly Circus en Leicester Square

Trafalgar square
Samen met Piccadilly circus en Leicester square is dit een van de bekendste pleinen van London. Het ligt centraal gelegen en het bruist er van de activiteiten. Van hieruit heb je een mooi uitzicht op de National Gallery.

Trafalgar square
Trafalgar square

Laat me weten als je een bezoek hebt gebracht aan deze mooie stad, ik ben benieuwd naar je ervaringen. Bedankt voor het lezen van mijn blog!

2 Reacties

 1. oktober 7, 2019 / 8:46 pm

  Mooie foto’s en leuke tips! Vooral in de beroemde rode bussen lijkt het me leuk om de stad te verkennen. Ik kan niet wachten!

  • Francien
   Auteur
   oktober 15, 2019 / 8:32 am

   Bedankt voor je reactie! Heel veel plezier in London!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *