Spanje – Ibiza

Ibiza is een populaire, zonnige vakantiebestemming. Het is een vooral bekend van de feesten. Maar dit bruisende Spaanse eiland heeft veel meer te bieden.

Ibiza-Stad
Ibiza-Stad (Eivissa) is de hoofdstad van Ibiza en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Dalt Vila is het hogere gedeelte van het centrum met de prachtige stadsmuren. Dit is de historische kern van de stad. Hier is het heerlijk om te slenteren door de smalle straatjes.

Dalt Vila – Ibiza

Feesten
Het is leuk om een feest mee te maken in Ibiza. Wij kochten een kaartje voor de Ushuaïa toen David Guetta er draaide. Deze kaartjes zijn vrij prijzig, maar je hebt wel een top middag en avond! Het leuke van de Ushuaïa is, dat het buiten is rondom een zwembad. Ik denk dat dit wel de vetste club is van Ibiza! Er hangt een goede sfeer en de danseressen, confetti, gratis goodies enzovoorts maken er een echt feest van!

Ushuaïa

Stranden
Op Ibiza vindt je erg veel leuk strandjes.
Cala Conta is .een mooi strand met vele voorzieningen. Vanuit hier heb je een prachtig uitzicht op kleine eilandjes.
Cala Jondal is een hip strand en is bekend omdat er veel beroemdheden komen.
S’Arenal Petit in Portinax is een heerlijk klein zandstrand. Er zitten hier veel visjes, dus snorkelen is ook leuk. Dit is een van de drie stranden van Portinax.

Restaurant Sunset Ashram in Cala Conta

Hippiemarkt Las Dalias
Er zijn vele Hippiemarkten op Ibiza. Een van de bekendste is Las Dalias. Deze markt is op zaterdag in San Carlos. Hier staan tal val leuke kraampjes, maar je vindt hier ook eettentjes en er is vaak live muziek. Naast de markt is een groot parkeerterrein waar je voor een paar euro kunt parkeren.

De Hippiemarkt Las Dalias

Duiken
Ook hebben we gedoken op Ibiza. Voor duiken is Ibiza een hele populaire plek. Het water is helder en de onderwaterwereld is schitterend. Er zijn vele duikscholen gevestigd. Je kan hier zowel als ervaren of als onervaren duiker terecht.

Duiken op Ibiza

San Antonio
Naast Ibiza-stad en Playa den Bossa is San Antonio ook een bekende plaats op Ibiza. Hier is veel te doen, zowel overdag als in de avond. ’s Avonds is het leuk om hier de zonsondergang te bewonderen. Daarna is het erg gezellig in de vele restaurantjes en bars. Als je de zonsondergang wilt zien ga dan wel op tijd, want het is hier dan vaak heel druk.

Café del Mar in San Antonio

Formentera
Super leuk is het om met de boot naar het eiland Formentera te gaan. Hier zijn de stranden nog witter en is de zee nog helderder blauw. Vanuit Ibiza gaan er dagelijks boten naar het eiland. Met de boot vanuit Eivissa (Ibiza- stad) ben je ongeveer een half uurtje onderweg. Aan te raden is om ’s morgens de boot te pakken, want op Formentera krijg je makkelijk de hele dag om.

Een huisje op het eiland Formentera

Laat me weten als je een bezoek hebt gebracht aan een van deze plaatsen, ik ben benieuwd naar je ervaringen. Bedankt voor het lezen van mijn blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *