Italië – Cinque Terre

Een van de mooiste gebieden in Italië is toch wel Cinque Terre. Ik ben he-le-maal verliefd op deze plaatsjes langs de Italiaanse kust. Deze cinque (vijf) dorpjes zijn: Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Portovenere hoort niet bij Cinque Terre, maar is ook zeker een bezoek waard als je er op vakantie bent.

Vernazza

Monterosso
Monterosso is het zuidelijkste dorpje en tevens het grootste dorp van Cinque Terre. Het heeft een mooi zandstrand. Super leuk voor een relax dagje aan de zee.

Het strand van Monterosso

Vernazza
Vernazza is mijn persoonlijke favoriet. Het is gesticht rond het jaar duizend. Vernazza heeft een mooi klein haventje waar dagelijks vele boten aanmeren. Hier verzamelen de toeristen zich en kan je genieten van het prachtige uitzicht over het dorp.

De haven van Vernazza

Corniglia
Corniglia is het kleinste dorpje, maar evengoed heel mooi om te bezoeken. Je kan er niet per boot komen, want het heeft geen haven. Het treinsation ligt niet midden in het dorp, dus je moet nog een stuk lopen naar het centrum. Je kan ook met het busje meegaan, dat op en neer rijdt tussen het station en het centrum. Corniglia is het hoogstgelegen dorp.

Corniglia

Manarola
Dit is een zeer fotogeniek dorp. Bij de zee zitten de leuke resturantjes waar je lekker kan eten. Ook zie je hier vaak kinderen vanaf de rotsen in het water springen. Als je door de hoofdstaat Via di Mezzo loopt, zie je overal was hangen tussen de mooie, gekleurde huizen.

Manarola bij zonsondergang

Riomaggiore
Riomaggiore is het meest zuidoostelijke vissersdorpje. Vanuit de haven kan je mooie foto;’s maken. In de haven zie je de bootjes liggen drogen op de kant.

Riomagiorre

Onze vakantie in Cinque Terre

Cinque Terre dag 1

Wij verbleven vier dagen in Vernazza in Casa Cato (appartementen). Onze auto hebben we geparkeerd in Levanto omdat Cinque Terre niet bereikbaar is per auto! Vanuit Levanto zijn we met de trein naar Vernazza gereisd. Dit is ongeveer maar iets van 10 minuten met de trein. Daar aangekomen moesten we ons melden bij het souvenirswinketje bij het treinstation. Iemand van Casa Cato werd gebeld en droeg onze koffers naar dit schattige appartement.

Ontbijten en genieten van het uitzicht bij Casa Cato

Cinque Terre dag 2

Deze dag maakte we een geweldig mooie wandeling van Vernazza naar Monterosso een deel van de Sentiero Azzurro. Dit is echt een aanrader! In Cinque Terre kan je zo mooi wandelen! Toegang tot het pad is tegen betaling; dit is voor het onderhoud. Je moet wel veel trapjes oplopen maar de paden zijn echt super mooi.
Wij hebben ongeveer 1 1/2 uur gedaan over de wandeling van Vernazza naar Monterosso. Na iets gegeten te hebben in Monterosso, pakten we de trein naar Corniglia. Vanuit hier liepen we terug naar Vernazza. Dit was ongeveer 1 uur.

Onderweg van Corniglia naar Vernazza

Cinque Terre dag 3

Natuurlijk wilden we alle dorpjes van Cinque Terre zien. Dat kan per trein, maar ook per boot (behalve Corniglia, hier kun je per boot niet komen). We stapen op in Vernazza en gingen met de boot naar Manarola. Daar verkenden we het dorp. Vervolgens gingen we met de boot naar Riomaggiore.
Toen we het daar gezien hadden, gingen we verder naar rechts, naar het plaatsje Portovenere, wat helemaal ten zuiden van Cinque Terre ligt. Echt een leuk stadje om te bezoeken! En super leuk om met de boot naar toe te gaan. Portovenere heeft een prachtige, schilderachtige haven en een mooi centrum. Ook de kerk ‘Chiesa San Pietro‘ is zeker een bezoek waard.

Portovenere

Cinque Terre dag 4

De laatste dag in Cinque Terre gingen we genieten op het strand van Monterosso. Heerlijk een dagje genieten aan de zee. En daarna hebben we lekker frietjes gegeten bij Emy’s way Ristorantino Frizzeria.

Frietjes eten bij Emy’s way Ristorantino Frizzeria

De volgende dag vertrokken we richting Toscane. Het is super leuk om Cinque Terre en Toscane te combineren in een vakantie. Alles over Toscane lees je in mijn volgende blog.

Laat me weten als je een bezoek hebt gebracht aan een van deze plaatsen, ik ben benieuwd naar je ervaringen. Bedankt voor het lezen van mijn blog!

2 Reacties

 1. januari 15, 2020 / 8:46 pm

  Hey,

  Hoe tof zeg. Dit was de blog die ik moest zien. Ben volop ook bezig onze reis aan het plannen naar daar.
  Bedankt voor de super toffe tips

  Ik kom zeker nog terug lezen!

  Groetjes
  Gundi

  • Francien
   Auteur
   januari 16, 2020 / 9:57 am

   Dankjewel voor je lieve reactie!
   En wat leuk dat je Cinque Terre gaat bezoeken!
   Ik ben benieuwd straks naar jouw ervaringen!

   Liefs, Francien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *