Nederland – Zeeland

Heerlijk genieten en uitwaaien aan de kust, dat is Zeeland! Welke plekken zijn leuk om te bezoeken als je in Zeeland verblijft? Ik ging er een weekje op vakantie. De zes leukste uitjes heb ik voor je op een rijtje gezet.

Zeeland

Goes
Een leuk, klein stadje in Zeeland om te bezichtigen is Goes. Je kan er gezellig winkelen en heerlijk eten in de binnenstad op het plein. Ook het stadshaventje is een erg mooi om te zien! Het is een klein, sfeervol haventje met mooie stijlvolle grachtenpandjes. Ik genoot erg van de reflectie in het water!

Goes - Zeeland
Het stadshaventje van Goes

Middelburg
Middelburg is de hoofdstad van de provincie Zeeland en zeker een bezoek waard! Wij hadden de auto buiten het centrum geparkeerd en liepen langs het haventje richting het centrum. We liepen door de Kuiperspoort; een prachtig authentiek straatje met oude pakhuizen. Middelbrug heeft veel karakteristieke panden en een prachtig stadhuis. Ook de Lange Jan is mooi om te zien. Deze mooie kerk kan je beklimmen, maar wij hebben dit niet gedaan. Wij hebben deze dag heerlijk geshopt en geslenterd door de winkelstraatjes.

Middelburg - Zeeland
Kuiperspoort in Middelburg

Vlissingen
Natuurlijk brachten we ook een bezoek aan Vlissingen. Het heeft een prachtige boulevard waar je grote schepen voorbij ziet komen. Van hieruit maakten we een mooie strandwandeling naar we naar Nollestrand. Het is mooi om van hieruit de skyline van Vlissingen te zien.

Vlissingen - Zeeland
De strandhuisjes bij Nollestrand

Sluis
Sluis is een heel toeristisch vestigingsstadje in West-Zeeuws-Vlaanderen. Wij hebben er heerlijk gewinkeld en geluncht in een van de vele restaurantjes. Dat was genieten! In de zomer wordt dit stadje overstroomd met toeristen. De winkels zijn hier ook op zondag open.

Sluis
De molen van Sluis

Domburg
We bezochten Domburg om even uit te waaien op het strand. Domburg is een klein maar heel gezellig plaatsje met leuke restaurantjes. Vanuit het centrum kan je zo naar het strand toe wandelen. Ik vind het altijd heerlijk om even de schoenen uit te trekken en op je blote voeten over het strand te lopen.

Zeeland - Domburg
Het strand van Domburg

Brugge
Via Zeeland kan je makkelijk de grens oversteken en een bezoek brengen aan een van de mooie Belgische steden, zoals bijvoorbeeld Brugge. Wij kregen hier makkelijk een dagje om, want in deze historische stad is van alles te beleven. Het staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Geniet van het prachtige centrum vol leuke bezienswaardigheden en proef natuurlijk de lekkere Belgische chocolade of biertjes!

Brugge
In Brugge kan je de lekkerste chocolade wafels eten

Laat me weten als je een bezoek hebt gebracht aan een van deze plaatsen, ik ben benieuwd naar je ervaringen. Bedankt voor het lezen van mijn blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *