Griekenland – Athene

Athene is een prachtige, historische stad die me erg heeft verrast! Want er is heel veel te zien en te beleven. Een geweldige stad voor een stedentrip! Lees dit blog en ontdek de mooiste wijken en bezienswaardigheden van de stad!

Athene

De Akropolis
De Akropolis is een plateau van 156 meter hoog dat midden in de stad Athene te vinden is. Hier moet je zeker naartoe als je hier bent! Het beroemdste bouwwerk is het Parthenon. Wij hadden online kaartjes gekocht, dat scheelde veel wachttijd. Wij bezochten de Akropolis rond 17:00 uur. Toen was het minder druk en was de stand van de zon ideaal om foto’s te maken.
Aan de voet van de Akropolis ligt het theatergebouw Odeion van Herodes Atticus (ook wel het Herodion genoemd). Dit gebouw vond ik prachtig om te zien en van hieruit heb je ook nog eens een spectaculair uitzicht over de stad!

Het oud-Olympisch stadion
Wij sliepen in hotel Pi Athens. Een goed hotel dat letterlijk naast het Olympisch stadion ligt! In dit Panathinaiko stadion werden in 1896 de eerste moderne Olympische Spelen gehouden. Wij liepen helemaal naar boven. Van daaruit zie je pas echt hoe groot het werkelijk is!

Stadion Athene
Het oud-Olympisch stadion

Lycabettus heuvel
Na ons bezoek aan de Akropolis zijn we naar deze berg gelopen. Dit is een hele trip vanuit de stad, ongeveer één uur lopen waarvan het laatste stuk bergopwaarts. Het beste neem je een taxi tot aan de kabelbaan (de taxi’s zijn wel vrij prijzig). Uiteindelijk, na even zoeken kwamen we aan bij het station van de kabelbaan. Deze baan brengt je voor ongeveer €7,00 naar de top van de berg. We kregen weer energie van het prachtige uitzicht over Athene en het Parthenon.

Lycabettus heuvel
Uitzicht vanaf Lycabettus heuvel

Plaka
De leukste wijk van Athene is Plaka! Hier vindt je vele leuke straatjes, pleintjes, restaurants en (souvenirs)winkeltjes. Het is er erg toeristisch, maar er heerst wel een heel gezellige sfeer. In de avond extra leuk om doorheen te lopen.

Plaka Athene
Wijk Plaka

Monastiráki plein
Het Monastiráki plein is een heel levendig plein midden in de stad Athene. Het straalt een Oosterse sfeer uit. Dichtbij vind je de Flea Market (vlooienmarkt), waar er antiek en kledij verkocht worden in tientallen winkeltjes. Let hier wel goed op je spullen. Ik zou aanraden om van hieruit een rooftop bar te bezoeken.

Monastiráki plein
Het Monastiráki plein vanaf A for Athens

Rooftop bars
Een bezoek aan Athene is haast niet compleet zonder een bezoek aan een van de vele mooie en trendy rooftop bars! Van hieruit heb je een prachtig uitzicht over de stad! Vooral tijdens zonsondergang is het vaak druk, dus zorg dat je van tevoren een leuk plekje hebt bemachtigd. Couleur Locale en A for Athens zijn mijn favoriet!
Couleur Locale is wat lastig te vinden en wij hadden eerst niet in de gaten dat je op de 3e verdieping moet zijn. Maar vanuit deze hippe bar is het schitterend om de zonsondergang en de Akropolis te zien!
A for Athens ligt aan het Monastiráki plein. Deze populaire bar is wat prijziger, maar heeft goede cocktails en een adembenemend uitzicht.

Coulour Locale
Couleur Locale

Fietstour
Een goede manier om de stad te ontdekken is met een begeleide fietstour. Wij hadden bij Let’s Meet in Athens een fietstour geboekt met een Nederlandse gids. Daarbij bezochten we bekende en onbekende hoogtepunten van de stad. Je ziet zo erg veel en het is heel gezellig!

Fietstour Athene
Fietstour door Athene

Laat me weten als je een bezoek hebt gebracht aan deze mooie stad, ik ben benieuwd naar je ervaringen. Bedankt voor het lezen van mijn blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *