Spanje – Tenerife

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden. Het klimaat is er heerlijk en de landschappen zijn erg mooi. Vooraf hebben we uitgezocht wat we er graag wilden doen en zien. In dit blog deel ik mijn leukste tips voor een vakantie op dit Spaanse eiland.

Tenerife

Playa de las Américas
De bekendste badplaats op Tenerife ins Playa de las Américas. Hier vind je erg veel hotels en appartementen. Het heeft weinig karakter, maar het heeft wel een grote boulevard met vele winkels bars en restaurantjes waar je heerlijk langsaf kunt slenteren. Ook het strand is er erg uitgerekt. Playa de las Américas is erg populair onder de toeristen, vooral onder de Engelsen. Vanuit Playa de Los Cristianos kun je helemaal via Playa de las Américas naar Costa Adeje lopen (dit loopt in elkaar over). Ik vind het een leuke stad, vooral de winkels zijn erg leuk. Ik zou ook zeker een hotel boeken aan deze kant (zuidkant) van het eiland.

Playa de las Américas
Playa de las Américas

Masca
Wij huurden voor een dag een auto en reden door de bergen naar Masca. Deze rit naar Masca toe is erg spectaculair door de vele haarspeldbochten en smalle stukken. Onderweg zijn er geregeld stopplekken waar je een foto kan nemen.
Het bergdorp Masca is een pareltje om te zien! Wij keken onze ogen uit! Voor mij is dit zeker het mooiste plekje op Tenerife! Loop even helemaal tot het einde van dit dorpje en geniet van de panoramische uitzichten.

Masca, Tenerife
Masca Valley

Nationaal park El Teide
Vanuit Masca reden we met de huurauto naar de bekende vulkaan van Tenerife, El Teide. Het landschap is mooi en er zijn veel mooie locaties om foto’s te maken. Wij zijn niet met de gondel naar boven geweest. Als je dit wel graag doet, is het een aanrader om van tevoren tickets te boeken.

El Teide
Uitzicht op El Teide

Playa de las Teresitas
Een mooi ruim zandstrand wat aangelegd is met zand uit de Sahara. Er is voldoende parkeergelegenheid en er zijn bedjes en parasols te huur. Ook zijn er kleedhokjes, douches en standtentjes aanwezig. Er zijn hier geen grote golven. Ik vond vooral het uitzicht van bovenaf erg mooi!

Playa de las Teresitas
Uitzicht op Playa de las Teresitas

Duiken
We waren benieuwd naar de onderwaterwereld op Tenerife en besloten een ochtend te gaan duiken. Hiervoor gingen we vanuit Playa de las Américas met een busje naar Abades. Het was niet super spectaculair, maar we werden goed begeleid en het was heel gezellig!

Duiken Tenerife
Duiken op Tenerife

Siam Park
Iets wat je zeker niet moet missen als je op Tenerife bent, is een bezoek aan Siam Park. Het is een heel mooi en schoon park met veel attracties, echt leu voor jong en oud. Er kunnen wel lange rijen staan voor de verschillende glijbanen. Je kan ook een Fast Pass boeken, waardoor je voorrang krijgt bij de attracties.
Wij huurden ’s morgens meteen een kluisje. Dit zou ik zeker aanraden om eerst te regelen als je in het park bent, voordat hier een lange rij staat.
Bijna alle glijbanen zijn met banden. De glijbaan is de ‘Tower of Power’ is het bekendst. Je maakt een vrije val en schiet door de haaientank heen. Ook het grote golfslagbad ‘Wave Palace’ is leuk; hier komen kunstmatige golven van wel 3 meter hoog! De ‘Mai Tai River‘ is mijn favoriet; je ligt met z’n tweeën in een band en gaat het hele park door.

Siam Park
Tower of Power in Siam Park

Laat me weten als je een bezoek hebt gebracht aan Tenerife, ik ben benieuwd naar je ervaringen. Bedankt voor het lezen van mijn blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *