Nederland – Texel

Natuurlijk is het ook leuk om de mooiste plekjes van Nederland te ontdekken! Texel is het grootste waddeneiland van Nederland. Vanaf Den helder is het maar 20 minuten varen met de veerboot.Texel staat bekend om de prachtige natuur, waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen en ontspannen.

Texel

Met de boot naar Texel
De veerboot vaart twee keer per uur naar Texel. Wij hebben van tevoren via internet tickets besteld. Je kunt de overtocht maken wanneer je wilt; je hoeft dus geen datum en tijd te reserveren. Een kaartje is altijd een retourticket voor de heen- en terugreis. Je betaalt vóór vertrek op de veerhaven in Den Helder. Het is leuk om op het buitendek te zitten en zeemeeuwen te spotten. 🙂

Texel
Met de boot naar Texel

Het strand
Je moet eigenlijk wel even lekker naar het stand als je op Texel bent. Ik vind het heerlijk om even uit te waaien! Texel heeft een prachtig, uitgestrekt strand. Deze zijn genummerd aan de hand van palen. Bij het strand vind je ook de leuke strandtenten zoals Kaap Noord en Paal 17.

Texel
Het mooie strand

De vuurtoren
In het Noorden van Texel ligt de vuurtoren. Hij ligt op 45 meter boven zeeniveau. Vanuit deze stoere vuurtoren heb je bij goed weer een schitterend uitzicht over de Noordzee, de Waddenzee, het noordelijk deel van het eiland en het nabijgelegen Vlieland. Wij vonden de uitleg die je onderweg tegenkomt interessant. De entreeprijs van €4,50 p.p. is wel wat aan de stevige kant.

Texel
De beroemde vuurtoren

Ecomare
Ecomare is een leuk en leerzaam centrum wat absoluut de moeite waard is om te bezoeken als je naar Texel gaat. Er is een zeehondenopvang, een zeeaquarium, een natuurmuseum en een vogelopvang. Tijdens voedertijd wordt uitgebreid verteld over de aanwezige zoals zeehonden en bruinvissen, houdt daarom deze tijden goed in de gaten! Bij Ecomare is genoeg te beleven voor jong en oud en is elke dag open van 09.30 tot 17.00 uur. Tip: als je van tevoren tickets koopt, krijg je korting.

Texel
Schattig zeehondje bij Ecomare

Den burg en de Koog
De hoodstad van Texel is Den Burg. Hier is van alles te beleven. Er zijn winkels, terrasjes, restaurants en historische panden. Ik ben (zoals je misschien weet van mijn andere website) gek van woonwinkels. Die vindt je hier genoeg. Wat mij beseft is dit het leukste dorp van Texel!
De Koog is de bekende badplaats en een mooi toeristisch plaatsje om te bezoeken. Door de gunstige ligging van De Koog loop je zo vanuit het centrum naar het strand. 

Texel
Kerk uit 1415 in de Koog

Laat me weten als je een bezoek hebt gebracht aan een van deze plaatsen, ik ben benieuwd naar je ervaringen. Bedankt voor het lezen van mijn blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *