Nederland – Arnhem

Soms spelen we toerist in eigen land. Als je van plan bent om naar een Nederlandse stad te gaan, dan is Arnhem een leuke optie! Ik verbleef er een weekend en was blij verrast! De leukste tips voor een bezoek aan Arnhem heb ik voor je verzameld in dit artikel.

Sonsbeek Park
Aan de rand van Arnhem, vlakbij het centraal station, vind je Sonsbeek Park. Het is een heel mooi en groot park. Je kan er een heerlijke wandeling maken in de mooie omgeving. Er zijn meerdere plekken waar je iets kunt eten of drinken. Ook worden hier regelmatig evenementen georganiseerd. In de zomer is het erg gezellig om hier te gaan picknicken. Van hieruit heb je een mooi uitzicht op de stad.

Picknicken in Sonsbeek park

(Woon)winkelen
Arnhem is een super gezellig winkelstad. Behalve leuke kledingwinkels zijn er in Arnhem ook genoeg woonwinkels. Zoals je misschien weet ben ik dol op alles wat met styling en interieur te maken heeft. In mijn andere blog (zie deze link) heb ik er een artikel over geschreven. Zo zijn Loft, Meijer & Floor en EEMS zeker een bezoekje waard.

Woonwinkel Loft op de Weverstraat

Uit eten en borrelen
Leuke en betaalbare restaurants in Arnhem zijn Goed Proeven en Dudok. Dudok heeft ook een verrassend mooie binnentuin. Ook bij Stan&Co is het in de zomer heel gezellig druk op het terras. Dit is ook een fijne plek om lekker te borrelen.

De gezellige binnentuin van Dudok

Het Aardvarken
Midden in de stad ligt het Feestaardvarken. Heel grappig om te zien. Het Feestaardvarken is een kunstwerk van Florentijn Hofman, dat Burger’s Zoo schonk aan de gemeente Arnhem ter ere van zijn 100-jarig bestaan. Het aardvarken is nooit alleen, altijd zie je wel iemand die op zijn buik zit of hem beklimt. Vooral leuk voor kinderen.

Het Aardvarken

Het Modekwartier
Hier vindt je bijzondere winkels en gezellige horeca. Heel verrassend, net even anders. Bij Goed Proeven kun je heel lekker (en betaalbaar) eten. Wij verbleven in Design Hotel Modez, wat in het hart ligt van het modekwartier en vlakbij het centrum van de stad. In de zomer is het erg erg sfeervol buiten op het terras. Ook de hotelkamers zijn heel sfeervol ingericht.

Een kamer van het Design hotel Modez

Laat me weten als je een bezoek hebt gebracht aan deze mooie stad, ik ben benieuwd naar je ervaringen. Bedankt voor het lezen van mijn blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *